Trading.png Greenhouses.png 1574_uitsnede.png

Glasimport Kwintsheul BV en Interfloat Corporation sluiten overeenkomst voor productie en innovatie van Vetrasol® Diffuse Greenhouse Glass. - 14-11-2013

Persbericht GIK-Interfloat, november 2013

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar diffuus glas met hoge lichttransmissie en een gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid, heeft Glasimport Kwintsheul BV, dè toonaangevende glastoeleverancier voor de kassenbouw, een overeenkomst gesloten met Interfloat Corporation voor de exclusieve productie van haar productrange Vetrasol® Diffuse Greenhouse Glass. Met deze overeenkomst wordt de kwaliteit en verdere innovatie van dit product naar een hoger plan getrokken.

De laatste 10 jaar is de kennis over de toetreding van licht in de kas enorm toegenomen. Onderzoek en langdurige praktijktesten van Wageningen UR en diverse andere buitenlandse onderzoeksinstellingen, hebben inmiddels aangetoond dat bij veel gewassen een aanzienlijke verhoging in productie en/of kwaliteit te behalen valt door de toepassing van diffuus glas met een hoge lichttransmissie. Glasimport Kwintsheul is van het eerste moment nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van een glastype dat optimaal aan deze inzichten kan voldoen. Dit heeft geresulteerd in een aparte productrange diffuus glas onder de naam Vetrasol®, een range die zowel onbehandeld als anti reflectie-gecoate varianten omvat.

Door de nu gesloten overeenkomst bundelen 2 specialisten hun kwaliteiten:

Glasimport Kwintsheul is al ruim 50 jaar actief als toeleverancier van glas voor de nationale en internationale kassenbouw. In deze tijdspanne is het bedrijf altijd nauw betrokken geweest bij innovaties in de markt, zoals de ontwikkeling van endcap-verpakking, de marktintroductie van Hortiplus ® low-E glas, het geharde kaderloze luchtraam en het Optilite ® low iron getrokken glas.
Ook ten aanzien van de ontwikkeling en toepassing van diffuus glas is Glasimport Kwintsheul al sinds 2000 actief, hetgeen geresulteerd heeft in de huidige productrange Vetrasol ® Diffuse Greenhouse Glass.

Interfloat Corporation is een toeleverancier van de Europese solar-industrie sinds 1982, en beschikt sinds 2008 over een state-of-the-art fabriek voor de productie van solarglas in Tschernitz/Niederlausitz Duitsland, dicht bij de Poolse grens.
Naast de productie van low iron glas met een capaciteit van 300 ton/per dag, heeft de fabriek 3 hardingslijnen en zijn er 2 productielijnen om het glas te voorzien van AR-coating op basis van door DSM ontwikkelde technologie. Deze coating onderscheidt zich met name in stabiliteit en duurzaamheid van andere commercieel verkrijgbare AR-behandelingen.

Vetrasol® Diffuse Greenhouse Glass heeft nu al een brede dekking in toepassingen, met varianten gefocust op maximale PAR-transmissie en varianten met maximale lichtverstrooiing. Door de samenwerking zal een verdere impuls gegeven worden aan optimalisatie van het product voor iedere teelttoepassing en geografische ligging, waarbij de hoogste kwaliteit en duurzaamheid verzekerd is.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Lucien Knetemann
Glasimport Kwintsheul BV
Tel. +31 (85) 76 023 23
E-mail: info@glasimport.nl